Надал: Важното е, че се класирах на финал
Надал: Важното е, че се класирах на финал / netinfo
Испанецът Рафаел Надал, който днес победи Райнер Шутлер на полуфинала на турнира по тенис Уимбълдън при мъжете бе доволен от класирането си на финала.

"Не беше толкова добре, колкото на четвъртфинала. Но на полуфинал напрежението е по-голямо. Спечелих лесно първия сет, но той започна добре да играе и стана по-трудно. Най-важното обаче е, че съм на финала. Мисля, че до този момент правя един добър турнир. Роджър също. Винаги е трудно да се играе срещу Роджър. Но мисля, че и на него му е трудно да играе с мен. Последните два пъти на Уимбълдън аз загубих от него. Този път ще направя всичко възможно, за да спечеля . . .”

„Ще бъде много по-различно от Ролан Гарос. Аз повече нямам нужда да доказвам, че мога да играя на трева. Но има голяма разлика в това дали си победил, или си загубил един финал”, сподели испанецът.

„Ако аз победя в неделя, това може би ще промени малко моята кариера на тенисист. Миналата година бях близко до победата. Ако аз играя както миналата година или направя малко по-добър мач, имам шансове да победя”, добави Рафа.

Това ще бъде може би най-важната победа в моята кариера. Но аз още не искам да говоря за победа. Мисля, че Федерер е най-добрият играч в историята на тениса. Въпреки че Сампрас е печелил седем пъти Уимбълдън, а Федерер е печелил само шест пъти. А, не, пет пъти . . . ", завърши Надал.