Надал триумфира в Торонто и се доближи до Федерер в ранглиста
Надал триумфира в Торонто и се доближи до Федерер в ранглиста / netinfo
Испанецът Рафаел Надал спечели титлата на турнира по тенис в Торонто с награден фонд 2,615 милиона долара. Поставеният под номер 2 Надал победи на финала без особени проблеми германеца Николас Кийфер с 6:3, 6:2 за 89 минути.

Така роденият в Майорка тенисист грабна 12-ата си титла от турнири от сериите "Мастърс" и общо 30-а в кариерата си, съобщава БТА.

22-годишният Надал, който неизменно втори в класацията на АТП в последните 157 седмици, продължи серията си на 29 поредни победи, за да вземе седми трофей през сезона досега.

Той се доближи само на 300 точки зад водача в световната ранглиста Роджър Федерер и може да го измести от върха още в края на тази седмица, ако спечели турнира в Синсинати, а швейцарецът отпадне преди полуфиналите. Федерер е номер 1 в света от 2 февруари 2004 година насам.

Кийфер, 37-и в класацията на АТП, пък не успя да първа спечели титла след 8 години.

"Рафа е страхотен боец. Той постигна още една голяма победа. Със сигурност той е следващият номер 1. Аз загубих този мач, но се радвам, че достигнах до срещата за титлата", заяви 31-годишният Кийфер, който за първи път игра финал на турнир от сериите "Мастърс".

С успеха на Надал стана третият най-млад тенисист, достигнал до 30 титли, след легендите Бьорн Борг (Швеция) и Джими Конърс (САЩ).

"За мен най-важното беше да спечели. Ще мисля за рекордите, след като завърша кариерата си", коментира Надал.

"Иначе всеки иска да бъде номер 1. И аз го искам, но в момента съм номер 2. При други обстоятелства с титлите и точките, които имам, щях да съм на върха. Пред мен обаче е един изключителен играч като Федерер, така че съм щастлив и от настоящата си позиция", допълни испанецът.