Надал срещу Кифер на финала в Торонто
Надал срещу Кифер на финала в Торонто / netinfo
Номер 2 в света Рафаел Надал (Испания) ще спори за титлата на турнира в Торонто с германеца Николас Кифер. На полуфиналите Надал надигра британеца Анди Мъри 7:6(2), 6:3, а Кифер се справи със съпротивата на Жил Симон (Франция) - 6:7(4), 6:3 7:6(5).

Надал, който играе на първи турнир след епичната си победа на финала на Уимбълдън над Роджър Федерер, бързо превключи от тревната настилка към северноамериканските твърди кортове.

Безспорно това е годината на Рафаел Надал, който записа 28 поредни победи и в Торонто ще опита да спечели пета поредна титла след триумфите си на Уимбълдън, Куинс, Ролан Гарос и в Хамбург.

"Очакванията ми са да изиграя добър мач на финала и ако е възможно, да спечеля титлата. Когато дойдох тук казах, че не мисля за първото място в световната ранглиста, не мисля за US Open, мисля само за Торонто. Това е много важен турнир, защото е първият от поредицата на твърди кортове", коментира Рафаел Надал.

Испанецът срещна трудности само в първия сет срещу Мъри, като спечели в тайбрека със 7:2. След това британецът показа на своя треньор, че има проблем с дясното коляно и макар че демонстрира желание да се бори, във втория сет Надал бе категоричен - 6:3.

На финала срещу Надал ще застане опитният германец Николас Кифер, който в другия полуфинал надигра намиращия се във форма французин Жил Симон 6:7(4), 6:3 7:6(5). Кифер ще преследва първа титла на АТП от 2000 година.

31-годишният германец се измъчи доста с 23-годишния французин и победи след тричасова битка.