Надал продължава напред в Торонто
Надал продължава напред в Торонто / netinfo
Номер 2 в световната ранглиста Рафаел Надал от Испания само през втория сет бе затруднен от руснака Игор Андреев, но в крайна сметка постигна своята 26-та последователна победа и 58-та победа за сезона.

„Направих много добър мач, със сто процента по-добър от вчерашния”, каза Рафаел Надал, който се приближава в класацията на Асоциацията на тенисистите-професионалисти /АТП/ до водача Роджър Федерер (Швейцария).

Сърбинът Новак Джокович, който също визира титлата в Торонто, също се приближава в класацията на АТП до Федерер. В момента Федерер има 275 точки аванс пред Надал в класацията на АТП, но ако Надал спечели турнира в Торонто, а след това и турнира в Синсинати, има шансоове да измести Федерер от върха.

Роджър Федерер е номер 1 в света в класацията на АТП от 234 седмици, което е рекорд.

Поставеният под номер 3 в основната схема на турнира и миналогодишен победител в Торонто, сърбинът Новак Джокович нямаше проблеми срещу Робин Сьдорлинг и след победа в два сета се класира за четвъртфиналите.

Французинът Жил Симон продължава отличното си представяне на кортовете в Торонто - във втория кръг Симон отстрани водача в световната ранглиста Роджър Федерер, а на осминафиналите се справи бе особени проблеми и с аржентинеца Хосе Акасусо.