Надал мачка и на US Open
Надал мачка и на US Open / netinfo
Световният номер едно Рафа Надал се класира напред в Откритото първенство на САЩ по тенис, след като удари с 3:0 сета сърбина Виктор Троицки.

Надал, който спечели турнирите от Големия шлем на Ролан Гарос и Уимбълдън, а след това взе и олимпийското злато в Пекин, ще се опита да добави и титлата в Ню Йорк.

Във втория сет той отстъпваше с 1:3 гейма, но спечели 11 поредни разигравания и в крайна сметка продължава в четвъртия кръг след по-малко от два часа игра.

Следващият опонент на Надал е 55-ият Сам Куери, елиминирал хърватския гигант Иво Карлович също с 3:0 сета. Двамата имат едва среща през 2006 година на турнира в Синсинати, като Надал се наложи без особени проблеми.

Британецът Анди Мъри ще се срещне в четвъртия кръг със Станислас Вавринка, след като и двамата играха днес в петсетови мачове. Мъри и Вавринка преодоляха съперниците си по един и същи сценарий- 0:2 в началото и крайна победа с 3:2 сета.

Представителят на домакините Марди Фиш продължи напред, след като надви с 6:3, 6:3, 7:6 сънародника си Джеймс Блейк, поставен под номер девет в схемата. Блейк, който е двукратен четвъртфиналист на Откритото първенство на САЩ, беше сочен за фаворит, но срещу Фиш просто не успя да покаже най-доброто от играта си.

Японският тийнейджър Кей Нишикори продължава да поднася сензации, като този път негова жертва стана поставеният под номер 4 Давид Ферер. Нишикори, който е на 18 години и се намира на 126-о място в ранглистата, е първият японец, който достига осминафинал на Откритото първенство на САЩ от 1937-а година насам.

Той успя да спечели играта на нерви срещу опитния Ферер и в крайна сметка спечели мача, който продължи три часа и половина, с 6:4, 6:4, 3:6, 2:6, 7:5. Негов следващ опонент е аржентинецът Хуан дел Потро, който се справи с 16-ия Жил Симон (Франция) с 6:4, 6:7, 6:1, 3:6, 6:3.