Националите с автобус до Тампере
Националите с автобус до Тампере / netinfo
Волейболните ни национали предприеха над два часа преход с автобус към Тампере, където в петък и събота играят последните се мачове като гости за Световната лига.

Българите, водени от помощник-треньора Владислав Тодоров – Сарата, се качиха на автобус, след полета си със самолет от Мадрид до Хелзинки. Разстоянието от столицата до града в югозападна Финландия е 178 километра. Времето в страната, на която една трета от площта е заета от тресавища, е много по-прохладно отколкото в Мадрид. В Испания националите бяха измъчвани от над 40-градусови жеги, а в скандинавската държава е между 20 – 26 градуса.

Букмейкърите сочат България за фаворит в двата мача от 18:30 часа българско време във Финландия. Коефициентите за успех на нашите са от 1,30 до 1,50, докато залози за победа на домакините са от 2,90 до 3,50.

Волейболните ни национали са на второ място в класирането в група Ц на Световната лига, а следващите ни съперници, на които първо гостуваме, след това домакинстваме, са на последното четвърто място с актив от 6 загуби от 6 мача.

По първоначална информация Финландия пуска скъпи билети за петък и събота – по 25 евро. Срещите са в „Тампере Айс Хол”, която има 8040 седящи места. Съоръжението е построено през 1965 г., а реконструирано през 2004-та.

Прогнозите сочат, че Мауро Беруто ще събере всичките си играчи, след като в мачовете до сега бе предприел 4 смени в тима, в сравнение с тези, който биха България през септември миналата година на Европейското първенство в Русия и спяха нашите за по-добро класиране.