Мъри: Приятно ми е, когато феновете на Левски скандират моето име
Мъри: Приятно ми е, когато феновете на Левски скандират моето име / Sofia Photo Agency
„Мачът е по-специален за мен, защото доскоро бях треньор на Левски, а сега съм на Литекс”, заяви за Гонг наставникът на „оранжевите” Станимир Стоилов в навечерието на двубоя с бившия му тим. „Това е един дерби мач, в който и двата тима ще се опитат да спечелят. За нас е важно на какво ниво ще се представим ние. Ако играем добре е нормално и да спечелим”, добави Мъри.

„Напрежение в мен няма. Би трябвало да има предстартова треска във всеки футболист, а не в треньора. Мисля, че Литекс е готов за този двубой. В последно време, въпреки не много успешните ни резултати, аз виждам едно израстване в отбора особено в игрови план. Постепенно напредваме. Важното за нас е да спазваме задачите, които сме си поставили и да играем с повече самочувствие”, каза още бившият треньор на „сините”.

„Не мога да скрия, че ми е приятно, когато феновете на Левски скандират моето име. Благодарен съм и оценявам жеста им. Явно съм си вършил работата работата добре през този период. Доставял съм някаква радост на тези хора. Така че не виждам нищо ненормално публиката да посреща топло бивш футболист или треньор, както е навсякъде в Европа. А публиката на Левски е доказала, че има европейско поведение”, сподели Стоилов.

Той бе категоричен, че думите на Батков по негов адрес не могат да го разконцентрират. „Имам много доброжелатели, които ръсят какви ли не лъжи по мой адрес. В крайна сметка не можеш да се оправдаваш, че нямаш сестра. Аз съм доказал с поведението си когато бях на Герена, че мога да работя и да не се занимавам с интриги!”

„В работата ми и в предишния ми клуб, и сега никога не съм си мислел кога ще си тръгна или кога ще ме изгонят”, така коментира Мъри думите на Гриша Ганчев, че независимо от резултатите, той ще е треньор на Литекс дълго време. Аз винаги съм идвал да работя и да направя отбор, който да играе добър футбол. Оттам нататък всичко е въпрос на преценка на собствениците. Естествено думите на господин Ганчев ме карат да се чувствам доволен!”

„Първенството е доста изравнено. Ще има доста отбори, които ще спорят не само за първото, но и за челните места. Така, че е твърде рано да казваме дали титлата се отдалечава или пък е близо до Литекс. Според мен сега няма отбор, който да направи голяма разлика на останалите отбори, както беше миналата година с ЦСКА”, завърши Станимир Стоилов.