Музикантът Роналдиньо: Куче ме научи да играя футбол
Музикантът Роналдиньо: Куче ме научи да играя футбол / netinfo
Звездата на бразилския футбол Роналдиньо призна, че куче му е помогнало да се научи да играе футбол и да развие уменията си и триковете с топката, които изумяват целия свят. Освен това звездата на Барселона разкри, че втората му страст е музиката и дори е свирил с няколко групи като малък.

Рони обясни, че куче от неговия квартал в Порто Алегре му е правило компания, а след като всички негови приятели се прибирали вкъщи, животното го преследвало докато той рита топката и се опитва да го излъже.

Роналдиньо стана носталгичен, след като все още не е ясно къде ще играе през следващия сезон и заяви за британското списание "My Free Sport": „Да, кучето се казваше Бон Бон! Аз се научих да играя футбол по улиците на Порто Алегре. Ние нямахме игрище, но аз играех толкова много, че когато другите момчета се прибираха вкъщи, оставахме само аз и Бон Бон. Така че играех с него. Той беше доста добър за едно куче. Можеше да държи топката, но не знаеше правилата, защото беше куче. Той беше най-доброто куче в района, а освен това имаше и много добър десен крак”.

Рони продължи със спомените: "Когато бях малък, не можех да си представя, че ще правя нещо друго. Моят брат Роберто беше футболист и той беше моят идол. Той игра в Бразилия, за Гремио, а след това за Сион в Швейцария. Исках да го последвам и оставах в Европа при него всяко лято. Моят баща беше охранител на стадиона на Гремио и моето семейство е фен на този отбор.”

“При нас всичко беше футбол, футбол, футбол, въпреки че музиката е моята друга любов. Може би щях да се занимавам с това, ако не бях станал футболист. Харесвам самба и пагоде, което произлиза от самбата и е популярен стил в Южна Бразилия. Свирил съм в разни групи, а понякога репетирах с приятели в една група в Бразилия. Носех обаче маска за да не ме познаят хората”.

На въпрос, докога смята, че ще може да играе, Роналдиньо отговори: „Искам да играя, има още много футбол в мен. Чувствам се чудесно и съм още млад. Смятам, че ще се състезавам до около 40 години.”