Моуриньо помоли Кристиано Роналдо за честност
Моуриньо помоли Кристиано Роналдо за честност / netinfo
Жозе Моуриньо възобнови словесния дуел със своя сънародник Кристиано Роналдо преди финала за Купата на Англия, информира официалният сайт на Челси. Мениджърът на „сините” призова футболиста да бъде честен със своите съперници.

На въпрос, има ли някакво послание, което би отправил към Роналдо, Моуиньо отговори: „Желая му да играе добре, без травми, защото и аз не обичам контузиите. Като футболист от висока класа е длъжен да бъде максимално честен със своите съперници.”

Моуриньо припомни епизод от мач на Манчестър Юнайтед срещу Тотнъм, когато Кристиано Роналдо си изработи дузпа, която не е трябвало да бъде отсъждана. Миналия месец наставникът заяви, че играчът на „червените дяволи” е „лошо възпитан, не уважава останалите и е инфантилен”, но това стана, след като 22-годишният играч каза, че Моуриньо никога не признава грешките, които е допуснал.

След това мениджърът на Челси се извини, а вчера призова всички да обединят усилията си, за да може мачът на „Уембли” да се превърне в исторически.

„Мисля, че съботният мач ще бъде по-особен, както в спортен план, така и в обществен. Сега на треньорите, играчите и съдиите ни предстои да направим така, че събитието да бъде запомнено. Фактът, че за „Уембли”, който събира 90 хил. души, можехме да продадем 180 хил. билета означава, че това ще бъде исторически ден”, каза Моуриньо.

Финалът в събота ще даде шанс на португалеца да изпълни и третата част от своята мечта – да спечели ФА Къп, а наред с това той е уверен, че ще може да изпълни поставената цел: „Ако успея да осъществя това, ще бъде великолепно. Не бих казал обаче, че ще мога да забравя всичко, което се случи през изминалия сезон.”

„Имаме много травми, но съм уверен, че сме достатъчно силни. Участието на Джон Оби Микел е много рисковано. Той иска да играе на финала”, добави още Моуриньо на въпрос за осакатения му състав.