Моуриньо хвали Шевченко, мениджърът остава в Челси
Моуриньо хвали Шевченко, мениджърът остава в Челси / netinfo
Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо ще остане при шампионите и през следващия сезон. Такива поне са очакванията на португалския спец, който ги сподели след снощната победа на „сините” за Карлинг Къп.

Противоречивият наставник на Челси бе в центъра на събитията през последните седмици, като спекулациите твърдяха, че той ще напусне лондонския тим след края на сезона заради неразбирателство със собственика Роман Абрамович.

Снощи обаче Моуриньо категорично отрече да е имал подобни намерения и засипа с похвали нападателя на отбора Андрий Шевченко, който вкара първите си попадения от близо два месеца насам срещу Уикъмб.

Челси изостава с шест точки от лидера в Премиършип Манчестър Юнайтед, което допринесе да напрежението в състава, породено от изваждането на Шевченко от титулярите преди две седмици.

Във вторник вечер обаче Моуриньо имаше само похвали за Шева: „Той изигра един страхотен мач. Подходът му е много правилен. С тази среща той си заслужи титулярното място и в неделя.”

Моуриньо поздрави украинския голмайстор с крепко ръкостискане при смяната на играча снощи, за разлика от предишни мачове, когато очевадно го пренебрегваше.

„Ако играчите ми работят здраво и играят добре – аз ги обичам,” разкри португалецът. „Но когато не го правят, направо ги мразя.”

Чепатият специалист добави: „Понякога трябва да ги помилваш, друг път да ги сриташ здраво. Аз не ритам, аз просто ги игнорирам. Шевченко е добро момче и заслужава да е щастлив. Мисля, че този мач го направи поне малко щастлив.”

Моуриньо завърши: „Той приема моята философия като своя собствена. Това според мен е прогрес. Той е близо до това, което ние искаме от него. Радвам се, че Шева разбра послението…”

Челси ще спори с Арсенал или Тотнъм на финала на Карлинг Къп на 25 февруари, и ще се опита за се бори и за Купата на Англия, където в четвъртия кръг играе с Нотингам Форест.