Московските Спартак и ЦСКА без ключови играчи
Московските Спартак и ЦСКА без ключови играчи / netinfo

В навечерието на важните мачове в шампионата на Русия и в Шампионската лига московските „Спартак” и ЦСКА понесоха сериозни загуби. И двата водещи клуба ще трябва да се откажат от услугите на свои основни нападатели.

Медиицинските прегледи показаха, че травмата на нападателя на „Спартак” Никита Баженов е много по-сериозна, отколкото се смяташе преди. "Уви, сезонът за мен свърши", заяви Баженов. "Ще бъда два месеца извън строя заради пукнат таз. Много съм разочарован". Травмата си младият нападател получи по време на двубоя с „Рубин” на 23 септември, завършил с победа на „Спартак” с 3:0. Тогава в средата на първото полувреме Баженов злополучно падна и нарани таза си. По думите на наставника на московчани Владимир Федотов, първоначално Баженов не чувствал краката си, но после започнал да се оправя и никой не е предполагал, че след тази травма за него сезонът ще приключи. Но не само „Спартак” има проблеми. И ЦСКА известно време ще трябва да се лиши от Ивица Олич, който напоследък е ангелът-спасител за своя отбор.

27-годишният футболист на армейците е с разтежение на мускула на бедрото, получено по време на тренировка на отбора на Хърватия, където той бе извикан преди квалификациите за Евро ‘ 2008. Така треньорът на Хърватия Славен Билич не може да разчита на нападателя Олич за мачовете с Андора и Англия.

Същите контузии имат Милан Рапаич и Горан Саблич, но Билич се надява, че и двамата ще могат да играят срещу Англия в сряда. Същото се отнася и за полузащитника Дарио Сърна, който контузи крака си на тренировка.