Младежите със стръв за медал от Световното
Младежите със стръв за медал от Световното / netinfo
Волейболните младежи на България се представиха повече от достойно и отново спечелиха място на Световното в Мароко, което стартира на 7-и юли. Момчетата, водени от треньора Виктор Карагьозов играха сърцато на квалификацията в Габрово и въпреки провокациите от Полша и Франция защитиха авторитета на родната школа, подсказвайки, че тепърва ще ни радват в мъжкия отбор. Най-важна се оказа последната победа над световния шампион Полша, когато и публиката изигра своята ключова роля.

Младежкият ни тим доказа, че България е сред водещите волейболни сили и мястото ни е твърдо сред елита.

Попитан от Гонг, дали можем да мечтаем за медал, треньорът Карагьозов тактично обясни, че му трябва още информация за азиатските и северноамерикански отбори, но целта винаги трябва да е максимална.

Дали пък в Мароко можем отново да преживеем онзи паметен за спортната ни история миг от Кайро 1991- единствената титла за България в игрите?

Всичко зависи от работата на треньорския екип и разбира се здравословното състояние на тима.

Когато си доказал мястото си сред най-добрите понякога и малко късмет може да те отведе до върха.

Важно е, че в отбора има атмосфера, има желание и стръв за победи, има и таланти… Повече за еуфорията в Габрово и българските волейболни победи разказа за Гонг треньорът - Виктор Карагьозов.