Мистерията в Ботев пада на 18 декември
Мистерията в Ботев пада на 18 декември / netinfo
Цялата мистерия около новия собственик на Ботев Пловдив ще падне на 18 декември. За тогава е насрочено Общото събрание на акционерното дружество, на което ще се изяснят всички въпросителни около собствеността на клуба. В Агенцията по вписванията вече има официална покана за свикването на Общо събрание, което ще се проведе в конферентната зала на завод „Авиотехника” от 11 часа. Очаква се събранието да е дълго, тъй като Дневния ред е от цели 13 точки.

Най-важните точки са свързани с освобождаването на членовете на Съвета на директорите от Акционерното дружество и оттеглянето на правомощията на заеманите от тях длъжности. Респективно ще бъдат приети нови членове на Съвета на директорите.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен от 1 млн. лева на 1,7 млн. лева, като Димитър Христолов ще остане акционер в клуба и след вдигането на капитала.

Очаква се да бъде променен и Устава на дружеството.

При положение, че Общото събрание се провали поради липсата на кворум, то ще се проведе на 3 януари 2009 г. от 16 часа на същото място и при същия дневен ред.

Поканата за събранието може да видите тук.