Миодраг Йешич: Силно казано е Литекс да е в тежка криза
Миодраг Йешич: Силно казано е Литекс да е в тежка криза / pfclitex.com

Миодраг Йешич бе представен официално като нов старши треньор на Литекс, след което изведе футболистите за следобедната тренировка в понеделник. Той заменя на поста досегашния наставник Златомир Загорчич. Договорът на Йешич е за срок от година и половина. С него идва и помощник-треньорът Дарко Обрадович, а в щаба ще продължат своята работа Добри Митов, Карим Рашван и Здравко Букарица.

“Много съм щастлив, че съм пак в Литекс. През 2008 имахме успешен период, спечелихме Купата на България и тимът се класира за Европа. Надявам се сега отново да завоюваме право да играем в турнирите. Ясно е, че Литекс има качествен отбор и потенциал. Че сме в тежка криза е силно казано. Играчите не са забравили как се играе футбол, затова в ежедневната си работа ще се опитаме да отведем клуба на мястото, което заслужава”, бяха първите думи на Йешич, пред официалния сайт на клуба.

“Дали сме обречени в Разград? Отиваме да играем футбол. Няма да се оплакваме от никой и от нищо. От сега казвам, че съдиите няма да коментирам. Тяхната работа е да свирят по правилата и да защитават футболната игра. Тогава за мен е добър рефер. Наистина, може да реагирам по време на срещата, но преди и след това няма да ги коментирам”, добави сръбският специалист.

Йешич акостира за втори път в града на люляците. В края на 2007 той застана начело на ловчанлии и няколко месеца по-късно тимът спечели Купата на България, побеждавайки на финала Черно море с 1:0.