Миодраг Йешич: С Ботев няма да е лесно
Миодраг Йешич: С Ботев няма да е лесно / netinfo
Наставникът на Литекс Миодраг Йешич остана умерен оптимист след вчерашната победа над Локомотив София и изтегления днес жребий за полуфиналите в турнира за Купата на България. Сръбският специалист сподели пред Гонг мнението си за съперника в надпреварата Ботев Пловдив и шансовете на тима до стигне до третото място в първенството:

- Всички отбори, които стигнаха до полуфиналите, не са попаднали случайно там и заслужават да са на тази фаза в турнира за купата на България. Нормално е като сме домакини и то в среща от полуфиналите да имаме предимство, но няма лесни съперници и лесни мачове. В срещите за Купата навсякъде по света са възможни изненади. Много сериозно се подготвяме за този мач, както и за двубоя в събота срещу Славия.

- Един от първите Ви мачове начело на Литекс бе именно срещу Ботев и тогава разгромихте пловдивчани с 6:0. Могат ли да се сравняват двата мача?

- Да, наистина беше така, но няма нищо общо между двата мача – този който беше за първенство през есента, и този който ни предстои в полуфиналите за купата. Повярвайте ми нямат нищо общо. И няма да разчитаме на това, че сме победили Ботев Пловдив у дома с 6:0 за първенството. Този мач е история, тогава взехме 3 точки, представихме се хубаво, но сега идва нов мач, който очаквам да не е никак лесен. Нормално е Ботев да се опита да продължи на финала, но мисля, че Литекс има качества и предимството да е домакин. Ние искаме да играем на финала.

- В събота играете със Славия – първият ви отбор в България. Ще има ли някакво по-сантиментално чувство във Вас?

- Там имам доста приятели. Както казах и първият мач, когато играхме срещу ЦСКА, ще го повторя пак: Пожелавам на Славия да играе добре и да печели следващите си мачове, а двубоят с Литекс да го загуби.

- След вчерашната победа над Локомотив София, оптимист ли сте за битката за третото място?

- Нито по-голям, нито по-малък. Същият какъвто бях в началото на пролетният дял на първенството. Литекс ще се опита да спечели най-много точки, както вече казах през пролетния дял на първенството. Ако стане така ще честитя на футболистите си и ще бъда доволен. А на кое място ще сме в крайното класиране ще видим след последния кръг.

- Казахте преди мача с Локомотив София, че заради сгъстената програма ще приложите ротационния принцип във Вашия отбор. Ще го видим ли още в събота?

- Да ще помислим за това и сигурно ще има някакви промени в състава от това което видяхте срещу Локо София. Имаме полуфинал в сряда, след това гостуваме на Берое. Така че ще използваме и другите футболисти, естествено на позициите, на които равностойно могат да участват като титуляри.