Миланов: В Левски лека атлетика е мръсна дума
Миланов: В Левски лека атлетика е мръсна дума / netinfo
Личният треньор на звездите ни в леката атлетика Ивет Лалова и Цветелина Кирилова – Константин Миланов, напуска Левски след близо 40 години работа в клуба.

„В Левски лека атлетика е мръсна дума! Последните години работех в мизерия, две години без заплата, без условия. Стоях и се надявах да стане нещо, но положението още повече се влоши. От СК Левски никой не се интересуваше какво става, търсеха ни само за показни събития. От федерацията, от БОК, от ДАМС и други всяка седмица и месец питат как сме, а от Левски никой. Само искат Ивет и Цветелина да бъдат на официалните събития, където дори ги забравят. Няма никаква перспектива и бъдеще за мен при сините”, каза Миланов пред Гонг.

„Стана ми болно заради Цветелина. Само пет дни сме в България, вместо да бъде при малкото си дете, тя два дни отдели на церемонията Синя звездна класация, не трябваше така да постъпят спрямо нея. Тази сутрин си подадох две молби - заявления - за отпуск и напускане. Това трябваше да направя много отдавна, но по една или друга причина отлагах. Това е окончателно решение. От три години не съм ползвал отпуск, събират ми се около 60 дни, след които влиза в сила молбата ми за напускане. Не искам да бъда наивник в напреднала възраст. Остана ми още малко да работя и искам през тези години да имам спокойствие и сигурност. Аз съм лакмус за моите състезатели и когато аз не съм добре, това се отразява и на тях. А те за нищо не са виновни. Заслужавам и искам нещо по-добро, колко и егоистично да звучи”, каза още пред Гонг треньорът Константин Миланов.

Специалистът е обмислял и преди тази крачка, дори преди пет месеца бе пред скъсване взаимоотношенията си със синия клуб.

Ивет Лалова и Цветелина Кирилова остават за сега в СК Левски. „Не искам с нищо да ги притискам, докато не им осигуря нещо по добро. В момента, в който намеря добра алтернатива, ще направя всичко те да не напуснат Левски, защото в СК Левски лека атлетика е мръсна дума!” - заяви треньорът на най-добрите ни атлетки.

В понеделник двете заминават отново за лагер в чужбина, ще пропуснат голяма част от церемониите и събитията у нас, защото се връщат на 27-ми декември.

„Сега вече ще имам повече време, ще прецизирам бъдещето си, но истината е, че през следващите два месеца ще мисля, работейки за Олимпиадата. Ще направя най-доброто за себе си, без и за секунда да изпускам подготовката на Ивет и Цветелина за Олимпиадата. За това се мечтае всеки един спортист, а това е и моя мечта – добро представяне в Пекин. В понеделник заминаваме на подготовка в чужбина, на топло. Там ще останем до 27-ми декември. Благодарения на Добри Карамаринов – един блестящ чиновник, организатор и ръководител, да е жив и здрав, подготовката пак ни е осигурена. Да се надяваме ДАМС и БОК да помогнат. Момичетата са с огромно желание, но ние сме точен спорт и пистата ще покаже какво сме изработили. „Добрата” зала Фестивална и пистата е доста амортизирана и е студено, това ни кара да тренираме в чужбина и да ни няма до празниците”, сподели още Коце Миланов.