Милан се чуди Моуриньо или Спалети
Милан се чуди Моуриньо или Спалети / netinfo
Президентът на Милан Силвио Берлускони е на път да уволни старши треньора на „росонерите” Карло Анчелоти, твърдят медиите в Италия. Според тях гостуването на Сампдория през седмицата ще бъде последния мач, в който отборът ще бъде ръководен от настоящия наставник.

Берлускони и неговото вице Адриано Галиани обмислят два варианта за наследник на Анчелоти, като според слуховете става въпрос за безработния към момента португалски специалист и бивш мениджър на Челси Жозе Моуриньо и старши треньора на Рома Лучано Спалети.

Моуриньо е фаворит за поста, тъй като в момента няма договор с друг клуб и може веднага да застане начело на Милан. Още повече, че самият португалец заяви, че му се работи най-много в Италия.

По-малки изглеждат шансовете на Спалети, тъй като „росонерите” ще трябва да му платят клаузата за разтрогването по неговия договор с отбора от Рим.

Сред спряганите имена са това на Пиерлуиджи Казираги, който води младежкия национален отбор на Италия и това на Марчело Липи, който за последно води „адзурите” на Световното първенство през 2006 година в Германия.