МФК Варна отново с победа в градското
МФК Варна отново с победа в градското / netinfo

Още една победа записа в актива си отборът на МФК Варна в седмия кръг от градското първенство по футзал. Играчите на треньора Венко Иванов се справиха без проблеми със съперниците си от НАСА. Мачът завърши при резултат 11:3 в полза на МФК Варна.

Тимът стартира със следната петица: Исмет Хаджиев на вратата, а пред него Борис Трендафилов (крило), Виктор Викторов (крило, защитник), Благовест Марев (защитник), Владимир Гочев (крило). В игра влязоха още Станислав Иванов (вратар), Ивайло Борисов (крило), Бойчо Марев (защитник), Георги Георгиев (защитник). Най-много голове за отбора отбеляза Благовест Марев. Владимир Гочев записа три попадения, а с по един гол за убедителната победа допринесоха Борис Трендафилов, Бойчо Марев, Виктор Викторов и Георги Георгиев.

В началото футболистите на МФК Варна поведоха с класическото 3:0, но постепенно съперниците им от НАСА успяха да доведат резултата до минималното 4:3, като гостите все пак запазиха преднината си. Оттам нататък обаче играчите на Венко Иванов взеха контрола над мача и отбелязаха още седем гола. Въпреки убедителния резултат обаче тимът не е доволен от представянето си. Футболистите смятат, че са подценили мача, затова и качеството на игра е паднало.

Заради контузии участие в двубоя не взеха Павел Павлов и Антон Атанасов. Павел ще започне отново тренировки с отбора в понеделник. Малко по-сериозна е травмата на Антон, който чака да му бъде направен ядреномагнитен резонанс. Неприятна контузия на коляното по време на срещата пък получи Борис Трендафилов. Всички се надяват обаче травмата да отмине по-бързо.

След мача с НАСА футболистите на Венко Иванов се събраха в офисите на „Пикадили“ и гледаха записи на срещите си с тайландските отбори. Беше направен разбор на всеки един от двубоите.

Венко Иванов, треньор на МФК Варна, коментира: Втори мач поред даваме жертва. Дано травмата на нашия капитан не е сериозна. Въпреки големия резултат, играта ни беше безобразно слаба. Бяхме разконцентрирани, подходихме несериозно към мача. В защита имаше неразбирателство между вратаря и играчите пред него. Противникът искаше да играе футзал и на моменти дори ни пресираха в нашата половина. Чак към края на срещата вдигнахме оборотите и отбелязахме голове. Почивката в Тайланд си оказва влияние. В следващите седмици ще трябва да възвърнем старата си форма, за да вървим напред.