Меси развинти Дънди Юнайтед
Меси развинти Дънди Юнайтед / netinfo

Барселона разгроми Дънди Юнайтед с 5:1 в контролна среща, не без помощта на звездата си Лионел Меси, който се разписа с хеттрик.

Освен аржентинеца, с попадения за каталунския тим се отчетоха още двама от основните футболисти на тима – Тиери Анри и Самуел Ето’о.

Веднага след появата си на терена през второто полувреме Лионел Меси започна да бродира по терена. Преди това обаче феновете на Барса изтръпнаха, тъй като още в 26-та минута Принс Баубен откри резултата в полза на Дънди. Минута след това обаче Тиери Анри успя да се възползва в грешка на отбраната на шотландския клуб, за да изравни за 1:1.

След почивката обаче започна шоуто на Барселона и най-вече на аржентинския национал, който изведе своите напред за 2:1 в 55-та.

Самуел Ето’о също записа името си сред голмайсторите в 61-та минута, за да се стигне до последната дума на Меси. Лионел развинти окончателно Дънди Юнайтед в 76-та минута, но сложи точка на спора в 78-та.

Така Барселона направи поредния си впечатляващ мач преди началото на сезона – успех с 5:1. Само преди два дни каталунците буквално се подиграха с Хибърниън насред Единбург след 6:0 в контролна среща.