Меджик Джонсън прекалено скъп за БГ Мача на Звездите
Меджик Джонсън прекалено скъп за БГ Мача на Звездите / netinfo
Българският Мач на Звездите се размина със звезда от друга галактика, след като великият Междик Джонсън, който организаторите са поканили да присъства в София се е оказал прекалено скъп за родните стандарти. Преговори все пак е имало, но според запознати поискана от Меджик сума се равнявала на годишния бюджет на клубен отбор у нас. Дни преди шоуто в зала Универсиада се заговори дори, че организаторите са потърсили връзка с „въздушния” Майкъл Джордан, но той не е реагирал на запитването.

Друг обаче ще е ВИП-гостът на 1-ви април – старши треньорът на европейския шампион Гърция Панайотис Янакис. Той ще пристигне в София в събота и ще хвърли първата топка на двубоя от 15 часа в неделя.

Плеймейкърът Ламонт Джоунс спечели вота на феновете при гласуването за участниците в Мача на Звездите с 2696 гласа от общо 5700 гласували. Втори е капитанът на националния ни отбор Тодор Стойков, който събра 2029 вота и изпревари американците Ейдриън Пледжър /1841/ и Донта Смит /1787/.

Пледжър получи най-много гласове в отбора на Юга, но бе изваден от състава след освобождаването си от ЦСКА, въпреки че това не би му попречило да участва в шоу-сблъсъка.

За тима на Севера ще стартират Ламонт Джоунс, Тодор Стойков, Донта Смит, Георги Давидов и Мате Скелин, а за Юга Димитър Мираковски, Йордан Бозов, Димитър Ангелов, Грег Даниелсън и Тревър Харви. Съставите се допълват съответно от Александър Боич, Георги Чековски, Хрисимир Димитров, Бойко Младенов, Ристе Стефанов, Божидар Аврамов и Дуайн Мортън за Севера и Николай Варбанов, Александър Груев, Роб Престън, Нинослав Тмушич, Станислав Славейков, Златин Георгиев и Стефан Георгиев за противниковия Юг.

И докато в отбора на Севера селектираните баскетболисти са събрали най-много гласове при вота на феновете, то в Юга не е точно така. По желание на треньорите Иван Чолаков и Любомир Минчев, които са се възползвали от предоставената им квота на две от позициите са предпочетени играчи с по-малко гласове в класацията. Особено драстичен е случаят при плеймейкърите, където е предпочетен Александър Груев с 444 гласа за сметка на Людмил Хаджисотиров, който е събрал 854. При крилата Христо Николов от ЦСКА има 1201, а но в тима на Юга влезе Станислав Славейков с 1109. Там обаче и без тези разминавания най-избираният играч – Пледжър не бе включен…

Седмица преди Мача на Звездите още не се знае кои ще са участниците в конкурсите за тройки и забивки. Ясно е само, че 8 баскетболисти, след които със сигурност Тони Дечев ще премерят сили при стрелбата от тройката, а 6-има ще забиват, като тук най-атрактивен за запалянковците би бил Донта Смит от ЛукОйл Академик. Екипите на двата тима са в сиво – Север и оранжево – Юг, които две от момичетата от балет „Фиоре” – Цвети и Ани представиха на официалната пресконференция.

Още спортни новини в Gong.bg