Медиите в Португалия пращат Куарешма в Интер
Медиите в Португалия пращат Куарешма в Интер / netinfo
Португалските медии са сигурни, че от Интер ще счупят трансферния си рекорд в опит да привлекат в редиците си звездата на Порто Рикардо Куарешма.

Новият наставник на „нерадзурите” Жозе Моуриньо има желание да представи поне три нови лица в състава през лятото и няколко негови сънародници имат голямо желание да работят под негово ръководство.

Имената на Деко и Карвальо се спрягат като евентуални нови попълнения на „Сан Сиро”, но в същото време се счита в медиите, че президентът на клуба Масимо Морати е голям почитател на играта на Куарешма и ще се опита да го привлече в Интер.

Последният в момента се състезава за страната си на Евро 2008. Почти сигурно обаче ще напусне родината си след края на Европейските финали, след като неговият тим не получи разрешение да играе в Шампионската лига през следващата кампания.

От португалския гранд най-вероятно ще изискат от Интер да заплати цялата сума по откупната клауза на Куарешма – а именно 30 милиона лири.

Според медиите, въпреки голямото желание на Морати, тази цифра може да се окаже препъни камък, като това ще отвори възможност за сделка, която включва и размяна на играчи.