Мартин Петров: Преговорите за премиите засега са само в съня ми
Мартин Петров: Преговорите за премиите засега са само в съня ми / netinfo
Противно на информациите от вчера, че снощи е трябвало да има преговори за премиите за квалификациите на Мондиал 2010 между тарторите на националния отбор и президентът на БФС Борислав Михайлов, Мартин Петров заяви на Летище София, че такива преговори е имало само в съня му.

„Досега не сме водили такива преговори, но не това е най-важното. Длъжни сме да стартираме добре поредния цикъл, който ни предстои. Мисля, че утрешният мач с Босна е перфектна възможност да проверим силите си преди първото гостуване на Черна гора. Не съм аз човекът, който трябва да преценява, дали контролите са малко или много, за да се сработим, все пак голяма част от играчите се познаваме много добре”, сподели Мартин Петров.

Запитан относно контузията на неговия съотборник в Манчестър Сити Валери Божинов, крилото на „гражданите” каза, че е бил потресен, тъй като е бил само на няколко метра от Валери по време на загрявката, когато Божинов получи тежката травма: „В първия момент се чу, сякаш се счупва някакво дърво. Изключително съжалявам, защото той ще липсва на отбора, както на клубния, така и на националния.”

Вчера Божинов претърпя успешна операция на скъсания ахилес в Белгия и в продължение на няколко месеца ще се възстановява.

„Аз знам, че Валери е мъжко момче и рано или късно ще се върне и то по най-добрия възможен начин. Всички разчитахме на него, той се върна с още по-голямо самочувствие и надежди, но има такива неща за съжаление във футбола”, добави още Мартин Петров.

Националите заминават с чартърен полет в 11 часа за Сараево, а утре играят контрола срещу Босна и Херцеговина.