Мартин Йол: Очакват ни три трудни седмици
Мартин Йол: Очакват ни три трудни седмици / netinfo
Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол призна, че следващите три седмици ще бъдат истинско изпитание пред неговия отбор. Холандският специалист изрази увереност, че момчетата му ще успеят да се справят.

Тотнъм е на път да изиграе седем мача само за 22 дни, в случай че победи Кардиф за ФА Къп следващата седмица, а след този цикъл започват и елиминациите в турнира за Купата на УЕФА.

„Шпорите” ще срещнат и градския съперник Арсенал в полуфинал за Карлинг Къп, а Йол се надява капитанът на тима Ледли Кинг да бъде в състава за първата среща на 24 януари.

„Единственото, което ме радва е, че щом играем всички тези мачове, значи се справяме добре във всички надпревари,” заяви Йол. „Това е страхотно и ние искахме точно това в началото на сезона.”

За неделния сблъсък срещу Нюкасъл от Премиършип Ледли Кинг все още няма да е готов, и на негово място се очаква да започне Калъм Дейвънпорт.

Мартин Йол посочи като заплаха за вратата на Пол Робинсън най-вече Киърън Дайър и Обафеми Мартинс, но сподели, че неговият тим може да се справи и без Кинг в отбраната, както го стори и в предишните три мача.

Междувременно, в лагера на Тотнъм обсъждат възможността да си върнат дадения под наем на Фулъм Уейн Рътлидж. Мартин Йол обаче не знае нищо за оферта към полузащитника Едгар Давидс от САЩ.

„Едгар не знае за такава оферта,” сподели Йол. „Никой не е идвал в клуба за него и аз му казах, че все още имаме нужда от качествата му.”