Марков: Надявам се да разкрием потенциала си
Марков: Надявам се да разкрием потенциала си / netinfo

Отборът на ЦСКА замина за Истанбул, където утре вечер ще излезе срещу местния „Бешикташ” в първа среща от първия кръг на турнира за купата на УЕФА.

Старши треньорът Пламен Марков подчерта, че Бешикташ е много силен отбор и "червените" ги очакват тежки 90 минути.

"Заминаваме с добро настроение, дано да бъде такова и след мача в Истанбул", заяви Марков. Наставникът на ЦСКА се притеснява от отсъствието на двама футболисти - контузения Георги Илиев и наказания ключов защитник Александър Тунчев.

"Ще се стремим да покажем добър футбол и да зарадваме феновете. Надявам се футболистите да разкрият максимално своя потенциал", каза още Марков.

Нападателят Велизар Димитров е уверен, че ЦСКА няма да е обречен гост. "Имаме своите шансове. В никакъв случай не излизаме като обречени. Познаваме отбора на Бешикташ, гледахме на запис техни мачове. Ще се опитаме да играем на контраатаки - стил, който винаги ни е носил успех", заяви Димитров.

Той коментира и вчерашната загуба на Левски срещу Барселона с 0:5. "Беше ясно, че Левски ще загуби в този мач, въпросът беше просто с колко", каза той.

Капитанът Валентин Илиев отбеляза, че "червените" разполагат с необходимия потенциал, за да отстранят "Бешикташ" и да влязат в групите на турнира.

"Оптимисти сме за крайния изход от двата мача. "Бешикташ" е по-класният отбор, но ние имаме сили да го преодолеем", каза Илиев, като не пожела да коментира следващия мач на ЦСКА с "Левски" за първенството. "В момента въобще не мисля за дербито с "Левски" в неделя. За нас сега най-важният мач е този с "Бешикташ".

Председателят на надзорния съвет на червените Стефан Орманджиев пък сподели, че никой в ЦСКА няма да прави трагедии, ако отборът загуби първия мач срещу "Бешикташ", както и ако отпадне от турнира.

"Надявам се да покажем добра игра, да играем футбол", заяви Орманджиев преди полета на тима за Истанбул от летище „София”.