Маркиньос иска следващият му гол да е срещу Литекс
Маркиньос иска следващият му гол да е срещу Литекс / netinfo
Едно от новите попълнения в ЦСКА Маркиньос даде интервю за Гонг в което изразява задоволството си от първото си попадение с „червената” фланелка.

Закупеният от Беласица бразилец, вкара през първото полувреме в контролата срещу израелския Апоел Кфар Саба /4:0/ с топовен изстрел от 30 метра, при което топката се удари в напречната греда и влезе в мрежата зад вратаря.

„Радвам се разбира се за това, че отбелязах, но важното е всичко друго да е добре. Ето през втората част като цяло играхме по-добре. Въпреки че голът ми беше много красив, защо пък да не отбележа друг, още по-красив. Но целта ми тук в ЦСКА не е само отбелязването на гол от моя страна, целта е целият тим да играе по-добре и по-добре с всеки следващ мач.”

Маркиньос е усетил вече разликата между бившия си тим Бела и ЦСКА. Според него тя съществува на всички нива – в тренировки, в организация, дори в екипите.

„ЦСКА е голям отбор – нормално е да има разлика. Защо други играчи, които се представят добре в провинициалните тимове, не могат да се наложат в ЦСКА ли? Не знам, нямам представа. Фуртадо например играеше добре, когато сме имали мач срещу тях, но защо той не успя да се наложи, пак ви казвам, че нямам обяснение.”

Халфът, заяви че е радостен от присъствието на доста португало-говорящи в момента в ЦСКА, тъй като е добре да се разбират на терена и това с общия език помага.

„Аз мисля, че ЦСКА притежава нужния потенциал да спечели титлата в първенството” – продължава Маркиньос. „Колкото до първия ни мач срещу Литкекс, знам какво е да се играе в Ловеч, ще бъде голям и труден мач, но мисля, че ако играем добре ще вземем добър резултат. Можи би пък именно тогава да бъде и следващият ми гол с екипа на ЦСКА!”