Мариян Пенев ще се признае за виновен
Мариян Пенев ще се признае за виновен / netinfo

Местният вестник "Рочестър Нюз Газет" съобщава, че бившият гимнастик и собственик на гимнастически клуб в американския град Ийст Рочестър в щата Ню Йорк Мариян Пенев ще се признае за виновен за сексуално насилване на 13-годишна ученичка. 40-годишният български гимнастик Мариян Асенов Пенев е обвинен в осъществяване на полов акт с момиче в гимнастическия клуб на Пенев в периода от 1 май до 27 декември 2005 г.

Той ще трябва да признае изнасилване втора степен, престъпен полов акт от втора степен и заплаха за здравето на дете. Срещу него са повдигнати и федерални обвинения за използване на интернет с цел прелъстяване на същото момиче. Пенев е български гимнастик, участвал в Олимпийските игри през 1988 г. Той не е обвинен, че е принуждавал момичето да осъществява полови актове с него.

Въпреки че момичето се е съгласило доброволно, обвинителите твърдят, че Пенев се е възползвал от него и е злоупотребил с доверието към себе си. Според щатските закони, момичето е твърде младо, дори да даде съгласие за полов акт. Очаква се Пенев да отговори на обвиненията два пъти - във федерален съд и в Областния съд в Монро. След арестуването му Пенев бе държан във федерален затвор, след като съдия отхвърли молбата му за освобождаване под гаранция с мотива, че има опасност той да отлети за България.