Мариян Огнянов блести в контрола на Левски
Мариян Огнянов блести в контрола на Левски / netinfo
Пострадалият след сбиване преди повече от седмица в родния си град Лом - Мариян Огнянов, се върна с гръм и трясък в София и дори вкара две от попаденията на „синия” тим в контрола срещу Чавдар Етрополе.

В приятелската среща играна на едно от помощните игрища на стадион „Георги Аспарухов” шампионите на България, които излязоха с повечето от резервите си и юношите на клуба, победиха с класическото 3:0 втородивизионния тим.

Старши треньорът Станимир Стоилов изпробва голяма част от юношите на клуба, които се появиха на терена след почивката.

„Сините” си осигуриха комфортна преднина още преди почивката (2:0). Първото попадение падна в 29-та минута след чудесна контраатака за Левски. Христо Йовов, който излезе с капитанската лента в тази контрола, преодоля вратаря Кръстев и охлади ентусиазма на гостуващите фенове, които пристигнаха в столицата с два автобуса.

Втрият гол бе дело на Мариян Огнянов. В 37-та минута след добра триходова атака на шампионите започната от Живко Миланов и преминала през Христо Йовов, играчът с номер 16 прати топката в мрежата на гостите. Единственият футболист вкарвал за български отбор в Шампионската лига вдигна ръце към небето след гола, за да изрази радостта си от попадението.

През второто полувреме обаче Огнянов отново имаше повод за радост, след като успя да направи резултата класически. Третото попадение за домакините падна след изпълнение на ъглов удар. Огнянов бе най-съобразителен, успя да скочи най-високо след центрирането и вкара с глава за 3:0.

През второто полувреме наставникът на „сините” пусна в игра много от юношите на тима, но до четвърто попадение така и не се стигна.

Гостите от Етрополе също имаха своите шансове. В 18-та минута Фердидандов пропусна едно от положенията, а в 29-та играчите на втородивизионния тим имаха добра възможност да реализират от пряк свободен, но топката така и не влезе в мрежата на „сините”.

Напрежението сред събралите се два автобуса с фенове от Етрополе се нажежи особено, след като главният рефер отмени гол на Янко Янков в 54-та минута на двубоя, заради засада.

В крайна сметка, въпреки че играха с голяма част от резервите си, шампионите на България се поздравиха с крайния успех, след по-добра игра и видимо по-качествен футбол.

Стартов състав на Левски: Митрев, С. Иванов, Миланов, Вагнер, Балтанов, М.Иванов, Йовов, Киров, Джайеоба, Огнянов, Станчев.

Стартов състав на Чавдар Етрополе: Кръстев, Йовчев, Петров, Йорданов, Николов, Спазийски, Фердинандов, Райчев, Крачанов, Игнатов, Александров.