Мария Гроздева иска да оглави новата федерация по спортна стрелба
Мария Гроздева иска да оглави новата федерация по спортна стрелба / БГНЕС, архив

„Желанието на всички е Мария да бъде новият председател на федерацията!”, обяви пред Гонг Валери Григоров. Съпругът и треньор на Мария Гроздева бе категоричен, че те искат да спечелят лиценза на БФ Спортна стрелба и да поемат управлението й.

„Министерството е отнело лиценза и е казало, че следващият, който кандидатства с нормални и прилежни документи, трябва да бъде приет. Ние ще се подготвим с каквото трябва и ще кандидатстваме! За сега клубовете, които са против другата страна, са за Мария! Аз ще съм помощник, а Мария ще бъде лицето!”, поясни Григоров.

„Ще намерим нужните 7 клуба от 3 области на страната. Малко по-трудно става с документите, за да са перфектни. Но това са подробности, които ще уточним. Няма проблем. Мария може да бъде състезаващ се президент стига да има добри помощници и подкрепа! Не трябва да има хора, които да я спъват, а знаете евентуално, които ще бъдат тези хора. Аз смятам, че тя може да се занимава с всичко защото ние ще вършим цялата работа. Има хубав екип под нея! Хората, които до сега са вършили цялата работа във федерацията , ще останат и ще продължат да вършат всичко! За Мария остава само да е лицето и да се състезава! Ще кандидатстваме като всички да вземем новия лиценз на БФ Спортна стрелба. Ако ни го дадат, ще го вземем! Не би трябвало да ни откажат!”, разкри пред Гонг още треньорът и съпруг на Мария Гроздева – Валери Григоров.