Марин Димитров: Кобрата е шампион на шампионите
Марин Димитров: Кобрата е шампион на шампионите / netinfo

Президентът на Българската федерация по бокс Марин Димитров не скри огромното си щастие от европейската титла на Кубрат Пулев в категория над 91 кг на първенството, което се проведе в Ливърпул

"Първият рунд между Кобрата и Денис Сергеев завърши наравно - 1:1 точки, но след това нашето момче започна да диктува събитията на ринга и да печели точка след точка. Сергеев е много здрав физически, хвърляше се през цялото време, но Кубрат действаше като суперпрофесионалист", коментира Димитров за БТА.

"Това беше най-здравият мач на цялото европейско първенство, в който за наше огромно щастие победи Кобрата. И то повече от заслужено! Какво да ви кажа за атмосферата в залата - 5000 англичани, които са неутрална публика, направо полудяха на мача на Кубрат и бурно го аплодираха през цялото време", допълни босът на родната централа.

"Това е - Кобрата е шампион на шампионите на европейското първенство в Ливърпул!" Така България спечели 1 златен и 1 сребърен медал на 38-то европейско първенство по бокс, което завърши тази вечер в Ливърпул. Във финала на категория до 54 килограма Детелин Далаклиев /България/ загуби по точки от Люк Кембъл /Англия/ и остана със "сребро"", завърши Димитров.