Марадона се видя с националите си от Реал Мадрид
Марадона се видя с националите си от Реал Мадрид / БГНЕС
Аржентинските футболисти, които играят в Реал Мадрид, имаха честта да бъдат първите, които се срещат с новия национален селекционер на страната Диего

Марадона. Той изгледа мача от Шампионската лига между Реал и Ювентус, завършил 0:2, а след това се срещна със сънародниците си. Техните разговори относно бъдещето на националния отбор под ръководството на Марадона ще продължат и по-късно днес.

Дон Диего ще остане в Европа до 19-и ноември, за да наблюдава мачове с участието на футболисти, посочени от него в националния тим. В средата на месеца аржентинците имат контролна среща с Шотландия.

Централният защитник Габриел Хайнце не показа най-доброто, на което е способен, срещу Ювентус, но поне започна като титуляр. Гонсало Игуаин и Хавиер Савиола се включиха в мача като резерви, докато Фернандо Гаго си остана на пейката.

За Хайнце се смяташе, че има конфликт с Хавиер Санети от Интер (Милано) относно капитанската лента на националния отбор, което той отрече.

„Ние си имаме капитан и той се казва Санети. Всички трябва да уважаваме нашия капитан, каза още защитникът на Реал Мадрид. За да тушира напрежението между двамата, Марадона обяви, че оттук нататък капитанската лента ще бъде на ръката на халфа на Ливърпул Хавиер Масчерано. Новопосоченият капитан обаче не прие много радушно идеята и заяви, че не е очаквал такова развитие на нещата.