Малдини: Марадона е най-добрият, Роналдо е втори
Малдини: Марадона е най-добрият, Роналдо е втори / netinfo
40-годишният капитан на Милан Паоло Малдини направи своебразна класация на най-добрите футболисти, срещу които е играл.

Мнението на Малдини може да се счита за достоверно с оглед на факта, че в своите повече от 1000 мача за росонерите и националния отбор на Италия през последните две десетилетия бранителят е играл срещу най-добрите в света.

„Марадона е най-добият противник, срещу който съм играл през моята кариера. Роналдо, когато започна в Интер, беше много близо до него, той беше неудържим”, коментира Малдини.

Капитанът на Милан смята и че преминаването на Роналдо в Милан през януари 2007 година е било основен коз за спечелването на Шампионската лига тогава, въпреки че Феномена не бе картотекиран за турнира.

„Когато той пристигна ни даде невероятен тласък, точно както Роналдиньо направи сега. Спечелихме Шампионската лига благодарение на него. Той не игра, но отидохме в Атина използвайки емоционалния заряд от неговото идване”, каза Малдини.

Милан победи с на финала Ливърпул с 2:1, като двата гола за италианците вкара успелият да си почине благодарение на участието на Роналдо в мачовете от Серия А Филипо Индзаги.