МакЛарън защити Пол Робинсън
МакЛарън защити Пол Робинсън / netinfo
Националният селекционер на Англия Стив МакЛарън защити вратаря Пол Робинсън, който сбърка елементарно при първия гол на Германия в приятелския мач вчера. Бундестимът се наложи с 2:1 над „трите лъва” на легендарния „Уембли”.

Англичаните поведоха с гол на Франк Лампард, но в 26-та минута Кевин Курани изравни след груба грешка на стража на Тотнъм. Бернд Шнайдер центрира отдясно, но Робинсън вместо да избие топката встрани, я спря на два метра от гол линията, където за нападателят на Шалке бе много лесно да отбележи.

„Не е приятно да получиш такъв нелеп гол. Грешката е на вратаря, но преди това направихме още 2 или 3 грешки, така че вината е на всички. Не искам да коментирам нито вратаря, нито някой друг от играчите ми”, каза МакЛарън.

Въпреки загубата, селекционерът на Англия е доволен от проверката с Германия. „Това беше идеалната контрола за нас. Получи се много здрав мач, с много физически единоборства. Доволен съм като цяло, защото създадохме много положения, които за жалост пропуснахме”, коментира МакЛарън.