Майкъл Шийлдс остава зад решетките
Майкъл Шийлдс остава зад решетките / netinfo
Британският министър на правосъдието Джак Строу сложи край на надеждите на хулигана Майкъл Шийлдс, след като заяви, че няма правните правомощия да освободи фена на Ливърпул, който бе осъден в България за опит за убийство на българския барман Мартин Георгиев, съобщава вестник „Ливърпул Екоу”

Кампанията за освобождаването на Шийлдс получи неочакван удар, след като Строу обяви този факт, след тричасови разговори със своите правни съветници в Уесминстър.

Правните съветници на Строу му обяснили, че неговите ръце са „вързани” от европейската конвенция за трансфер на затворници. Самият проблем за предсрочно освобождаване на Шийлдс идва от две клаузи в споразумението. Това означава, че надеждите на хулигана и неговото семейство, че той може да бъде освободен предсрочно от британския затвор, където бе преместен, остават разбити.

Студентът в "Едж Хил" разбрал новината късно снощи, като той се бил притеснил най-много как ще се отрази новината на неговата майка. 21-годишният Шийлдс, който вече излежа три години от своята присъда за опит за убийство, трябва да бъде освободен през месец май 2010 година. Лидерът на лейбъристите в града Джо Андерсън заяви, че това е "най-големият удар засега" по кампанията за освобождаване на хулигана.

Адвокатът на Шийлдс Питър Уитърби пък заяви за изданието: "Ние сме много разочаровани и ще прегледаме отново всички варианти. Аз знам, че Джак Строу даде много от своето време по този случай и му благодарим". Защитниците на хулигана обявиха все пак, че ще продължат да търсят начин да оневинят фена на Ливърпул, който според тях бил невинен.