Магат: Няма вечно да работя така
Магат: Няма вечно да работя така / netinfo
„Предложението за работа във Волфсбург бе много атрактивно за мен още от самото начало”, призна в интервю за „Кикер” Феликс Магат, който получи пълната власт в отбора на Фолксваген. Бившият наставник на Байерн подписа договор до 2010 година и стана изпълнителен директор, треньор и спортен шеф.

„Близостта до такъв концерн като Фолксваген прави ситуацията в клуба много особена. От тази икономическа гледна точка тук има много перспективи и много е възможно. Други тимове в Бундеслигата биха били адски щастливи, ако имаха нашите финансови възможности. В моите очи моделът на Волфбург има голямо бъдеще”, каза специалистът.

Магат заяви, че няма нищо против мениджърския тандем тип Щутгарт (Хелдт/Вее) и Вердер (Алофс/Шааф). „Може и по друг начин да функционира един отбор. Въпрос е на организация. Когато бях на същия принцип в Щутгарт, чувствах някакво напрежение. Не искам вечно да работя по този начин, но в момента за Волфсбург така е най-добре. Като създадем стабилни основи в клуба, предполагам до две години, ще се оттегля, за да дам възможност на други хора да продължат”, коментира треньорът.

„Все още не мисля, какво ще правя след това, дали ще остана само спортен директор във Волфсбург или ще бъда треньор. Засега целта ми е отборът да тръгне нагоре. Никой не трябва да очаква, че щом аз съм мениджър и треньор, ще играем на върха в Бундеслигата. Просто трябва да се измъкнем от дъното”, обясни Магат.