Мачът на ЛукОйл ще бъде в Тампере
Мачът на ЛукОйл ще бъде в Тампере / netinfo
Носителите на Купата на България по волейбол ЛукОйл Нефтохимик пътуват рано сутринта в петък за Финландия. Бургазлии ще играят първия си мач от евротурнира Чалъндж къп срещу Ваммалан (Ваммала) не в собствената им зала, а във втория по големина град в страната Тампере. Домакините са сменили съоръжението си, защото това в града, означаващ на финландски „Тамперски бързеи” в провинция Пирканмаа, е по-голямо.

Двубоят е в събота 19 часа българско време.

Старши треньорът на ЛукОйл Нефтохимик Северин Димитров има само една въпросителна преди мача и тя е на поста либеро. Калин Василев и Добромир Иванов ще разберат кой от тях ще играе в деня на мача.

„Петър Христов ще бъде заменен от Венелин Кадънков. В центъра ще бъдат Николай Николов и Петър Кирчев, разпределител – Иван Станев, Андрей Николов и Николай Андонов ще посрещат. Либеро още не съм решил кой играч да пусна, защото разполагам на този пост с двама конкурентни състезатели – Калин Василев и Добромир Иванов. Ще реша кого да пусна в деня на мача”, разкри селекционерът Димитров пред Гонг.

„Ще играем в Тампере, а не във Ваммала. Залата там била по-голяма и с по-добри условия. Целта е в Тампере да вземем максимума и да вземем победа. А на реванша в Бургас да имаме аванс. С тези нови правила в евротурнира „Златен гейм” се играе единствено при равенство победи-загуби и равенство в геймовете. Да си домакин във втория мач определено е предимство”, допълни треньорът на ЛукОйл Нефтохимик.

Относно готовността, притесненията и съперника Северин Димитров каза: „Мисля, че проведохме сериозна подготовка и играхме доста мачове на турнири извън България. Отборът е готов, но за съжаление операцията на Петър Христов се отрази на отбора. А сега стана ясно, че не може да картотекираме и новопривлечения Младен Младенов. Проблемът е, че той има картотека с Марек Юнион Ивкони за евротурнирите и това не му позволява да играе за нас в Чалъндж къп. Дупката, която се отвори след напускането на Мартин Пенев, трудно би могла да се запълни. Може и да имаме проблеми в оформянето на състав, защото по предварителни данни знаем, че отборът на финландците не е лош. Решил да пусна в игра за този мач само млади момчета, да де борят и да израстват. Като цяло нямам притеснения. Трудно е да се каже, че имаме разузнаване, защото във Финландия не играе нито един българин и много трудно се добрахме до някаква информация. Единствено знаем, че нямат национали, а имат двама чужденци – един от Мексико и едни от Беларус”.