Любо Минчев официално се присъедини към ЛукОйл
Любо Минчев официално се присъедини към ЛукОйл / netinfo
Баскетболният шампион ЛукОйл Академик официално привлече в треньорския си щаб бившия наставник на Левски Любомир Минчев. Ръководството на „студентите” подписа договор за сезон 2008/09 с един от най-перспективните български млади специалисти, като двете страни се споразумяха Минчев да е помощник-треньор на сърбина Желко Лукаич в мъжкия тим. Клубът ще разчита на него за скаутинга, както и да подпомага работата с юношите.

„Изключително сме щастливи от привличането на Любо Минчев в нашия екип. Той е изключително талантлив. С него треньорският щаб на ЛукОйл Академик ще е по-завършен”, коментира изпълнителния директор на „студентите” Сашо Везенков.

Така на практика за първи път старши треньорът на баскетболния ни шампион ще има двама асистенти, което е обичайна практика в големите европейски клубове, се казва в официалното съобщение от ЛукОйл Академик.

Самият Любо Минчев вече се присъедини към подготовката на шампионите за плейофите в родното първенство, а тази сутрин присъства на тренировката на баскетболистите от първия състав на Академик.