Льов: Имаме психиката на победители, това ще ни помогне
Льов: Имаме психиката на победители, това ще ни помогне / netinfo
Селекционерът на немския национален отбор Йоаким Льов изрази вярата си, че психиката на победител, която е характерна за Балак и компания, може да се окаже решаващия фактор на финала на Евро 2008 срещу Испания в неделя.

Германия за малко не падна в капана на Турция на полуфиналите, а по-рано – в груповата фаза претърпя загуба от Хърватия.

„Не показахме върхова форма във всичките ни мачове досега. Но от друга страна, в момента няма напрежение, вече сме на финала. Имаме опит от такъв тип високи форуми. Вярваме, че притежаваме нужните качества, с които да се поздравим с крайния успех – имаме нагласата на победители”, каза пред „BBC Sport” Льов.

„От друга страна, Испания показва постоянство в представянето си на Евро 2008 от самото начало. Отборът на Арагонес доказа по доста убедителен превъзходството си над Русия на полуфинала. Веднъж като поведоха, представиха много добър контрол върху топката с пасовете помежду си”, продължи анализа си немският селекционер.

„В крайна сметка – на финала сме, имаме какво да печелим в неделя. Духът и моралът на отбора са на много високо ниво. Това е най-важното”, каза още Йоаким Льов.