ЛукОйл с нов успех, Балкан измести Левски от тройката
ЛукОйл с нов успех, Балкан измести Левски от тройката / netinfo
Баскетболистите на ЛукОйл Академик взеха поредна победа в мъжкия ни шампионат след като надвиха Черно море в Правец с 83:77.

Студентите бяха без гарда Талик Браун, който е със сериозни изгаряния на дясната ръка, след като преди дни се залял по невнимание с горещо олио. Македонецът с български паспорт Ристе Стефанов бе най-резултатен с 27 точки, от които 6 тройки, информира bulgarianbasket.com.

Донта Смит и Георги Давидов вкараха по 15 точки всеки. Центърът добави и 8 борби в актива си. ЛукОйл Академик контролираше двубоя, а на почивката водеше с 48:36.

Шампионите остават начело в подреждането при мъжете с 3 точки повече от втория ЦСКА. За варненци Александър Боич направи нов силен мач отбелязвайки 20 точки и 5 борби, а Левен Белберов се разписа с 16 точки.

Във втората среща от 26-я кръг Балкан Ботевград срази Спартак Плевен с 91:65 и измести Левски от третата позиция във временното класиране в първата шестица.

Домакините наложиха сериозен натиск най-вече след почивката и спечелиха третата част с 31:18. Боян Вукадинович бе неотразим в отбора на Георги Младенов с 25 точки и 5 борби, а 20 вкара Иван Лилов. Сърбинът Саша Топчов реализира най-много за плевенчани – 17 точки, Дяковски отбеляза 12, но всичките им останали съотборници останаха с по-малко от 10 точки.

Американецът Ед МакКантс за първи път от известно време получи повече възможност за изява, като за 23-те си минути на терена вкара едва 4 точки (1/5 за три точки), но хвърли много усилия в защита и овладя 8 борби. Спартак Плевен е пети в баскет-първенството ни следван от Черно море.

В следващия кръг в събота Левски приема ЛукОйл Академик, ЦСКА е гост в Плевен, а Черно море е домакин на Балкан.

Още спортни новини в Gong.bg