Лукаич: Ще се опитаме да използваме шансовете си
Лукаич: Ще се опитаме да използваме шансовете си / netinfo
Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик замина за Франция, където му предстои двубой от петия кръг на купа УЛЕБ срещу местния По-Ортез. Срещата е от 21.30 часа, а „студентите” са на трето място във временното класиране в група Н с 2 победи и 2 загуби.

„За това какъв противник е По-Ортез говори самото име. Ние имаме лошия късмет да отиваме там, където са сменили треньора. Съперникът има много перспективни играчи. Ще се опитаме да се възползваме от шансовете си. Имаме проблеми с контузии – Ненад Чанак и Димитър Филипов. Вярвам, че ще бъдем концентрирани и можем да успеем. Вижте резултатите в нашата група. Много е равностойна. Най-важно е да не губим мач в къщи, но за всеки мач е нов шанс за нас и така ще подхождаме винаги. Сега мисля как да разпределя силите на играчите. Мурило пък не тренира до вчера, когато беше първата му тренировка след мача в Плевен”, коментира старши треньорът на ЛукОйл Академик Желко Лукаич на летище София преди отпътуването на отбора.

По повод новината за новия селекционер на България Пини Гершон, сърбинът каза: „Това е много хубаво нещо за българския баскетбол. Идва изключително известно име. Хората в баскетбола тук трябва да се възползват. Не го казвам от куртоазия, но виждам много малко качествени играчи тук. Сега е важно как ще се работи с тях.”