Лука Тони блесна за Байерн срещу Хановер
Лука Тони блесна за Байерн срещу Хановер / netinfo
Отборът на Байерн Мюнхен срази тима на Хановер с 3:0 като гост в мач от 20-ия кръг в Бундеслигата и отново има аванс от 3 точки на върха пред Вердер Бремен.

Хамбургер пък се наложи над Бохум също с 3:0, като сложи край на серията си от пет мача без победа и излезе на трета позиция с 38 точки, на две точки от Вердер и на пет от Байерн.

И трите гола за баварците реализира италианският нападател Лука Тони. Гостите решиха изхода на двубоя само за шест минути между 58-та и 64-та.

Тони откри резултата в 58-та минута с удар с десния крак след подаване на Марк ван Бомел. В 64-та минута голмайсторът покачи на 2:0 за Байерн, този път с изстрел с левия крак след пас на Бастиан Швайнщайгер.

Осем минути преди края Тони вкара и третия си гол - с глава, оформяйки своя хеттрик и крайното 3:0. По този начин италианецът оглави листата на голмайсторите с 13 попадения, пред Младен Петрич (Борусия Дортмунд) - 11, Рафаел ван дер Ваарт (Хамбургер), Марио Гомес (Щутгарт) и Диего (Вердер) - по 10 гола.

Чехът Давид Яролим пък се разписа два пъти за хамбургерите при успеха на Бохум с 3:0. Яролим вкара головете си за седем минути - съответно в 64-та и 71-та. Първият с добавка след удар на Венсан Компани, а вторият след индивидуално изпълнение.

Иначе хърватският национал Ивица Олич изведе домакините напред пет минути преди почивката след чудесна триходова комбинация преминала през Пауло Гереро и Пьотр Троховски.