Лучано: Не вярвам, че Иван Леков е виновен
Лучано: Не вярвам, че Иван Леков е виновен / Sofia Photo Agency

Бившият спортен министър Васил Иванов-Лучано заяви, че познава добре Иван Леков и не вярва той да е виновен в скандала, който разтърси българския футбол.

Пред Нова телевизия Лучано намекна, че е твърде възможно да става въпрос за поръчка. „Доста странно е, защо чак сега се появяват тези записи. Освен това е имало трети човек. Единият снима с камерата, другият дава плика... малко ВВС история ми се вижда. Ако не е активно мероприятие, никой няма право да го снима без негово съгласие. Иван Леков е перфектен международен съдия, ситуацията е доста абсурдна, не вярвам, че това се е случило. НДСВ ще изчака резултатите, докато се разбере Леков виновен ли е. Трябва да се изчака решението на съда и ако е виновен – да си понесе заслруженото, но аз го познавам добре и не вярвам в това. По мое време и по времето на Иван Славков нямаше нито един скандал. Не казвам, че сега при Борислав Михайлов е тръгнало всичко, просто сега нещата излизат наяве. За Леков ще изчакаме да видим дали прокуратурата ще го задържи, след като изтекат 72 часа“, допълни Лучано.

 Той също така призова да се накажат и тези, които дават подкупите. Накрая бившият спортен министър заключи, че не вярва записът с Леков да издържи в съда.