Локо Пд подряза крилете на Бела
Локо Пд подряза крилете на Бела / netinfo
Локомотив Пд победи Беласица с 1:0 и постави сериозна въпросителна върху бъдещето на петричани в А група. Беласица остава на четири точки от спасителната зона, три кръга пред края на шампионата и трябва да стиска палци на противниците на Спартак Варна, за да има шанс да остане в елита. Локомотив Пд пък е закотвен в златната среда, на осмо място с 39 точки.

Първата опасност пред вратата на Бела дойде в 13-та минута, когато Даксон изпълни страхотен пряк свободен удар от 30 метра фронтално срещу Бахтерлиев, а шутът му срещна напречната греда. Даксон бе най-опасния футболист на домакините и неведнъж опита коварни далечни изстрели, които обаче минаваха покрай вратата.

Въндев и Заков имаха добри положения да открият резултата в края на първото и началото на второто полувреме, но нулевото равенство се запази чак до 65-та минута.

Тогава Том получи топката отдясно, центрира в наказателното поле и непокритият Гюрсел Вели с плонж оплете топката в мрежата.

Обстановката на терена се поизнерви след гола, когато гостите се сетиха да атакуват и в 83-ата минута Даксон ритна без топка Христо Господинов от Беласица, но получи само жълт картон.

Най-чистото си положение гостите изтърваха в 2 минути преди края, когато Господинов от три метра не успя да изравни. Дебют за Локомотив Пд в А група направи юношата Любомир Цеков, който се появи като резерва в края на мача на мястото на Заков.