Локо Пд: Общината бави концесията
Локо Пд: Общината бави концесията / netinfo
Ръководството на Локомотив Пловдив обяви със специална декларация, че Община Пловдив бави концесията на стадиона в парк „Лаута” и това може да доведе до проблеми с лицензирането на стадиона за сезон 2009-2010 година. „Локомотив 1936 Пловдив” е един от малкото клубове в „А” група, които нямат финансови задължения към държавата, други отбори или играчи. Уведомяваме още, че клубът получи лиценз за участие във футболното първенство на България за следващия сезон. Пред лицензиране е и стадион "Локомотив", за което се правят нужните инвестиции” се казва в декларацията.

Освен това е обявено, че исканата от феновете среща с президента на клуба Галя Топалова ще може да се осъществи не по-рано от 25 юни поради неотложните й ангажименти.

„Мотивите за взетите в последно време кадрови промени са свързани с развитието и просперитета на ПФК "Локомотив 1936" Пловдив. Ръководството се отнася с уважение и оценява заслугите на футболистите, хората от спортно-техническия щаб и административния персонал, с които се разделя. Но поставените високи цели за следващия сезон изискват оптимизиране на начина на работа.

Ръководството и собствениците на ПФК "Локомотив 1936" Пловдив обичат и уважават феновете на клуба и разбират, че загрижеността им е продиктувана от желанието им отборът да върви напред и да постига успехи”, се казва още в изявлението на ръководство.