Локо Пд извади нож на „умрелия” Видима
Локо Пд извади нож на „умрелия” Видима / netinfo
Локомотив Пловдив не се смили над изпадналия вече тим на Видима Раковски и записа разгромна победа с 6:1 в предпоследния 29-и кръг в А група.

Изненадващо обаче гостите успяха да открият резултата и то още в 6-та минута, когато при центриране на Зеленков, Чалъков засече в мрежата на „смърфовете” за 1:0.

Попадението обаче само раздразни домакините, които до края на първата част вкараха три във вратата на своя противник.

Първо в 19-та минута Даксон центрира в наказателното поле, Мартин Сечков стига пръв до топката и изравни за 1:1.

Три минути по-късно в 22-та отново Даксон центрира от корнер, а Герасим Заков с глава изведе Локо Пд напред в резултата.

В 29-та минута Румен Горанов проби, центрира в наказателното поле, Герасим Заков се размина с топката и Явор Въндев от 2 метра вкара за 3:1 в опразнената врата.

През втората част паднаха и останалите три подадения в мрежата на Абдиков. В 53-та минута Заков вкара втория си гол в срещата, след като засече центриране от корнер на Даксон и направи резултата 4:1.

Само 3 минути по-късно домакините вкараха ново попадение. Въндев бе съборен в наказателното поле, а главният рефер отсъди дузпа. От бялата точка потърпевшият направи резултата 5:1.

Гостите не успяха да се възползват да намалят резултата, след като пропуснаха дузпа в 65-та минута, когато Хазуров бе съборен от Акалски в наказателното поле. При изпълнението на 11-метровия наказателен удар обаче потърпевшият изпрати топката в горната греда.

В 78-та минута падна и последното попадение в мача. Даксон асистира за четвърти път днес, а Сечков отбеляза втория си гол и оформи крайното 6:1.

След днешната загуба Видима зае последното 16-то място с актив от 18 точки, а Локомотив Пд е на 9-то с 42.