Локо (Мз) привлече още двама таланти от чужбина
Локо (Мз) привлече още двама таланти от чужбина / netinfo

Дебютантът в „А” група ПФК Локомотив (Мездра), който в момента е на подготвителен лагер в Благоевград, привлече поредните двама млади таланти от чужбина, съобщават от клуба.

Договори с клуба днес подписаха 19-годишният опорен полузащитник Аристеидис Лоттас и 24-годишният офанзивен ляв халф Милан Янкович. Контрактите на двамата са за две години, уточни главният мениджър на „железничарите” Георги Бачев.

Аристеидис Лоттас е роден на 16 септември 1988 г. в гр. Йоанина; висок е 184 см, тежи 75 кг. Юноша е на 36-кратния шампион на Гърция Олимпиакос (Пирея), с които е имал тригодишен договор; идва от втородивизионния клуб Хайдари, където е бил преотстъпен от столичния гранд през пролетния полусезон на 2007/2008.

Милан Янкович е роден на 13 април 1984 г. в гр. Босанска Градишка (Република Сръбска, Босна и Херцеговина), но е с австрийски паспорт; висок е 178 см., тежи 72 кг. През последните два сезона е играл във втородивизионните Аустрия (Лустенау) и Санкт Пьолтен.

С Лоттас и Янкович чужденците в новия член на „майсторската група” стават осем - останалите са португалците Фаусто Жорже Диас Лоренцо, Руи Мигел Мариньо Реис и Давид Мендес да Силва, чехът Иржи Ленко, ганаецът Майкъл Тебия и натурализираният капитан на отбора Предраг Пажин.

В събота (12 юли) „железничарите” ще изиграят своята първа контролна среща по време на лятната си подготовка. От 10.30 часа те ще „сверят часовниците си” с Академик (София). След проверката, която е в село Покровник, ще стане ясно кои футболисти ще бъдат продадени или преотстъпени на други клубове.

Междувременно утре (9 юли) от 18.30 часа дублиращият отбор ще играе контрола в Разлог с втородивизионния Пирин (Благоевград)