Локо Мездра: Искаме да станем фактор в А група
Локо Мездра: Искаме да станем фактор в А група / netinfo
Изпълнителният директор Георги Бачев и новият старши треньор на Локомотив Мездра Викторио Павлов дадоха съвместна пресконференция по повод дебютното участие на тима в А група.

„Искам да благодаря на ръководството на Локомотив Мездра за доверието” – каза Павлов – „Мисля, че съм готов. Достатъчно дълго време работих при юношите, най-вече с юношите на Левски, където се работи на доста високо ниво. Вече беше време да направя тази крачка и да премина в професионалния футбол.

„Аз съм амбициозен човек и не се плаша от новите предизвикателства. Мисля, че е дошъл моментът да направя крачка напред. С ръководството сме обсъдили две-три имена и от преговорите зависи, дали ще ги привлечем”, каза още новият наставник на тима от Мездра.

Георги Бачев обясни каква е поставената цел пред отбора и представи селекцията на тима до момента.

„За нас през тази година е важно да станем фактор в първенството. Викторио Павлов ще бъде треньор, помощник ще бъде Ники Митов. Координатор в детско-юношеската школа ще бъде Георги Тодоров, който ще се грижи и за дублиращия отбор, Петко Петков ще бъде треньор на вратарите”, каза шефът на Локо Мездра.

„Привлечени са трима португалски футболисти – Фаусто Лауренцо, който е плеймейкър, централен нападател – Руй Мигел и Давид Соуса, който е комплексен футболист, може да играе и като ляв и като десен халф. Ляв бек ще бъде един чех от австрийския Пашинг, Мишо Аврионов от Етър, Илия Илиев от Славия и едно младо момче от школата на Ивайло Андонов – Македжиев, който е и в юношеския националния отбор, който се класира на европейско първенство, но той е надежда за бъдещето.”

Изпълнителният директор разясни, че новият терен, който отговаря на европейските стандарти и е с отопление, ще бъде готов до две седмици, а реконструкцията на стадиона ще започне около Нова година.

„Не взимаме преотстъпени футболисти. Ако можем да привлечем някой, ще го направим”, каза още Георги Бачев, запитан дали могат да бъдат взети футболисти от Левски, където Павлов работеше до скоро.