Ливърпул поведе в Англия, въпреки равенство със Стоук
Ливърпул поведе в Англия, въпреки равенство със Стоук / netinfo
Ливърпул направи първа грешна стъпка в борбата за титлата в Англия този сезон. Възпитаниците на Рафаел Бенитес не успяха да победят новака в елитната група Стоук Сити на своя стадион „Анфийлд”, завършвайки 0:0.

Домакините започнаха много силно мача и още във втората минута на срещата капитанът Стивън Джерард бе в прегръдките на своите съотборници след точен изстрел от фаул, но страничният рефер в мача отмени попадението заради несъществуваща засада.

Ливърпул продължи да напада и да бъде по-активният тим на терена, но „червените” изпитваха сериозни трудности в последната фаза на атаката и не успяваха да нанесат своя завършващ удар. От своя страна гостите от Стоук пък рядко поглеждаха към вратата на Рейна.

В 51-ата минута Роби Кийн имаше отлична възможност да вкара първия си гол с фланелката на Ливърпул, но също нямаше шанс.

Така Ливърпул загуби две точки, но въпреки това оглави класирането във Висшата лига с актив от 11 точки – една повече от Челси, който утре приема на „Стамфорд бридж” шампиона Манчестър Юнайтед.

В друг мач от кръга Уест Хем стигна до лесна победа над Нюкасъл с 3:1. Блекбърн също записа успех с минималното 1:0 над Фулъм.