Литекс реже араби за Бето и Уелингтом
Литекс реже араби за Бето и Уелингтом / netinfo
Ръководството на Литекс отряза мераците на вчерашния си съперник „Ал Шарджа” да вземе в пакет двамата бразилци Бето да Силва и Уелингтом. „Кариоките” изиграха по едно полувреме, което бе достатъчно да шашне домакините на спаринга. През първата част Бето вкара две попадения, достигайки впечатляващата ефективност от три гола в четири мача с „оранжевия” екип. Неговият сънародник Уелингтом пък се отчете с гол през втората част.

Интересът на „Ал Шарджа” към двамата датира още от първата контрола на ловчанлии в Дубай – срещу олимпийския тим на Узбекистан. Тя бе изгледана от бразилския мениджър на арабския тим, който остана впечатлен от изявите на Бето и Том и още тогава започна да пробва почвата за евентуално привличане на двамата си сънародници. След мача вчера хората от „Ал Шарджа” са излезли и с предложение за двамата бразилци, но поне засега ръководството на Литекс отказва да се раздели с тях.

Самият Люпко Петрович пък призна, че много отбори от Залива искат Бето и Уелингтом, но те са му необходими за целите, които преследва и не иска да се разделя с тях. Двамата „кариоки” плюс Крум Бибищков сериозно усилиха ударната мощ на тима – ахилесовата пета на тима през есента.