Литекс победи Осиек
Литекс победи Осиек / netinfo
Отборът на Литекс постигна нова победа по време на подготвителния си лагер в турския курорт Анталия. Възпитаницте на Миодраг Йешич се наложиха с 2:1 над петия в хърватското първенство Осиек. Отличен мач за „оранжевите” направи Петър Златинов, който имаше участие и в двата гола на българския тим.

Първата опасност в мача дойде в шестата минута, когато Бибишков бе изведен в наказателното поле, но ударът му не намери рамката на вратата. Последва нов изстрел, този път на Зоран Янкович, който обаче бе слаб и не затрудни стража на Осиек Шушняра.

В 26-ата минута хърватите имаха отлична възможност да открият резултата, но останал сам срещу Илия Николов, Некшич се зауети и не успя да го преодолее.

Резултатът в мача откри нападателят Зоран Янкович в 38-ата минута. Сърбинът бе най-съобразителен в наказателното поле след центриране на Петър Златинов от свободен удар. Янкович овладя топката и след силен шут я прати в мрежата за 1:0.

През втората част Литекс продължи да бъде по-активният тим на терена и този, който създаваше по-опасните положения в срещата. В 50-ата минута от игра бе отстранен футболиста на Осиек Пранчич, който удари с лакът нападателя Крум Бибишков. След съгласието на Миодраг Йешич обаче, на терена се появи нов футболист като по този начин численото равенство се запази.

В 67-ата минута ловчанлии увеличиха преднината си, след автогол на Вида. Влезлият като смяна през втората част футболист засече топката в собствената си врата след поредното центриране на Златинов.

В последните минути на мача Осиек стигна до гол дело на Срънчевич. До края на терена не се случи нищо интересно и Литекс заслужено записа нова победа.

По-късно днес тимът на Миодраг Йешич ще играе нов мач, като на терена ще излязат нов 11 футболисти. Съперник на Литекс ще бъде японският ДЖЕФ Юнайтед. Срещата започва в 15:30 часа.