Литекс отказа контрола с холандци
Литекс отказа контрола с холандци / netinfo
Спортно техническият щаб на Литекс отказа една от предварително предвидените контроли на лагера на тима в Холандия. Мачът с холандският Веендам, който трябваше да бъде игран на 19 юли, бе отхвърлен от старши треньора на оранжевите Станимир Стоилов.

Причината е, че предния ден Литекс има предвидена контрола с белгийския Локерен, свързана с дълго пътуване за официалното представяне на домакините. За да не преуморя възпитаниците си Мъри отказа контролата с холандците.

По този начин проверките на холандска земя остават пет. Първият спаринг е тази събота в 20:00 часа с холандския втородивизионен Гоу Ахед Ийгълс. На 15 юли е най-сериозната проверка с белгийския вицешампион Андерлехт, а на 18-и вече споменатата с Локоерен.

На 22-и е мачът с друг втородивизионен местен тим – Цволе, а на 24-и срещу носителите на купата излиза елитния израелски Макаби Петах Тиква, а на следващия ден оранжевите се прибират в България.

На днешната първа тренировка Станимир Стоилов и неговият щаб заложиха основно на бяганията, за разлика от снощната, която бе ориентирана изцяло към игра с топка и отработване на различни тактически упражнения.

Стоилов разчиташе на всички свои футболисти с изключение на възстановяващите се Вилфред Нифлор и Пламен Николов. Двамата въртяха обиколки отделно от основната група.